Caz special de ortopedie: proteză personalizată hemibazin stâng

Caz special de ortopedie: proteză personalizată hemibazin stâng

În data de 7 noiembrie 2016, în cadrul secției de ortopedie a unui spital din Brașov, o echipă medicală complexă a realizat o intervenție chirurgicală de înaltă dificultate tehnică. Pacientul, în vârstă de 58 de ani, a fost diagnosticat în urmă cu 4 luni cu o tumoră malignă: osteosarcom al hemibazinului stâng. Pentru tratamentul acestei suferințe, pacientului i se propusese inițial dezarticulația membrului inferior stâng și rezecția hemibazinului stâng, însă în urma consultului efectuat la spitalul brașovean s-a propus tratamentul chirurgical conservator, respectiv înlocuirea zonei bolnave a bazinului cu o proteză personalizată, produsă la comandă conform imaginilor tomografiei computerizate a pacientului, iar continuitatea cu membrul inferior stâng a fost asigurată prin intermediul unei proteze de șold standard.

„Intervenția chirurgicală, de o complexitate deosebită, a fost realizată de o echipă chirurgicală compusă din medici ortopezi, chiurgi generaliști, chirurg plastician si chirurg vascular, alături de echipa ATI și a durat 8 ore. Starea post-operatorie a pacientului este foarte bună, însă va mai rămâne o perioadă sub supraveghere medicală”, a declarat Dr. George Muntean, medic primar ortoped care a gestionat acest caz.

aspect-intraoperator_montare-proteza

Aspect intraoperator – Montare proteza personalizata

Nu există comentarii

Scrie un comentariu

BACKED BY THE BEST

OUR GREAT SPONSORS

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
TE INVITĂM SĂ NE CONTACTEZI

DATE DE CONTACT

Pentru programarea consultațiilor de ortopedie-traumatologie, ne puteți contacta telefonic la Call Center 0268.300.300 sau ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos:

Adresă:

TEO HEALTH S.A.
(Spitalul Sf. Constantin)

J08/419/2010
CUI: 26769017
Str. Iuliu Maniu nr.49
Brașov - România

Telefon:

CALL-CENTER: +4 0268.300 300
Fax: +4 0268.300 329

Program:

Luni - Vineri | 09:00 - 17:00
ARE YOU READY?

GET 907 THEME NOW