O tânără de 19 ani, diagnosticată cu o tumoră gigant ce ocupa întreg pelvisul, a fost operată cu succes la „sarcoma center” Brașov

  • IMG-20170411-WA0002
  • IMG-20170411-WA0006
  • IMG-20170411-WA0004

O tânără de 19 ani, diagnosticată cu o tumoră gigant ce ocupa întreg pelvisul, a fost operată cu succes la „sarcoma center” Brașov

Elena, o tânãrã în vârstã de 19 ani din Vaslui fusese diagnosticată cu o tumoră la șoldul piciorului drept în urmă cu un an, pe când era elevã a Liceului cu Program Sportiv. Tumora a evoluat în timp și s-a extins pânã în abdomen. A fost operatã la un spital din Iasi, i-a fost extirpat parțial țesutul tumoral, rămânând însă, din păcate, cu aproape jumătate din tumoră în corp. Înlãturarea acesteia a fost posibilã doar la un spital din Brașov.

Masa tumorală pare să fi fost cauzată de numeroasele accidentãri din timpul partidelor de handbal jucate în liceu. “Am jucat handbal si am avut multe accidentãri. De aici mi se trage totul. În primã fazã mi s-a spus cã este o fracturã mai veche la soldul piciorului drept, dar apoi a crescut. Am mers la Iasi, acolo unde mi-a fost descoperitã tumoarea. Acolo, medicii mi-au spus cã nu se poate scoate totul si, astfel, am fost operatã la abdomen, pentru extirparea unei jumãtãti din tumoare. Dupã operatie, am fãcut radioterapie, dar tumoarea nu a reactionat. Medicii din Bucuresti mi-au spus cã nu trebuia, pentru cã asa <<s-au deschis>> celulele canceroase si cã nu se mai poate opera”, a povestit Elena.

Tânăra nu și-a pierdut speranța și a continuat sã creadã cã va fi din nou sãnãtoasã. “Dupã ce am fost la mai multe spitale din țarã, care îmi spuneau cã este inoperabilã tumoarea, într-un sfârsit am gãsit un spital privat care sã mã opereze. Este vorba de Spitalul “Sfântul Constantin” din Brașov. Am fãcut analizele și am fost programatã pentru intervenție pe data de 4 aprilie.”, spune tânãra.

Operație efectuată cu succes, în echipă multi-disciplinară

Tumora extirpată cu succes de medicii brașoveni, care au stat în sala de operație mai bine de 7 ore, avea peste 25 de centimetri diametru și se afla într-un stadiu avansat: un sarcom gigant cu punct de plecare simfiza pubiană, ce ocupa întreg pelvisul și se extindea în fesa dreaptă. Intervenția chirurgicală a fost deosebit de complexă, din echipa operatorie făcând parte medici din mai multe specialități: ortopedie, chirurgie vasculară, chirurgie generală, chirurgie plastică-estetică, anestezie-terapie intensivă.

Anestezie: Dr. Luminița Cîmpeanu, Asistent Ștefana Pastor
Ortopedie: Dr. George Muntean, Dr Marius Nica, Dr. Tudor Dumitrescu
Chirurgie Vasculară: Dr. Svetlana Stan, Dr. Toma Lucian
Chirurgie Plastică: Dr. Marcel Albean
Chirurgie Generală: Dr. Bogdan Moldovan, Dr. Dumitru Pocreață, Dr. Costel Rad
Asistente Instrumentare: Angela Cotoară, Miruna Răsină, Sabrina Marica, Adriana Vlaicu
Imagistică: Dr. Paul Biriș, Dr. Laura Biriș

După o perioadă de tratamente şi fizioterapie, Elena va reveni la normal

Acum, că a primit o nouă şansă la viaţă, sportiva are noi planuri. Vrea să îşi cumpere maşină, să îşi găsească un loc de muncă şi, cel mai important, să îşi întemeieze o familie.

Nu există comentarii

Scrie un comentariu

BACKED BY THE BEST

OUR GREAT SPONSORS

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
TE INVITĂM SĂ NE CONTACTEZI

DATE DE CONTACT

Pentru programarea consultațiilor de ortopedie-traumatologie, ne puteți contacta telefonic la Call Center 0268.300.300 sau ne puteți lăsa un mesaj folosind formularul de mai jos:

Adresă:

TEO HEALTH S.A.
(Spitalul Sf. Constantin)

J08/419/2010
CUI: 26769017
Str. Iuliu Maniu nr.49
Brașov - România

Telefon:

CALL-CENTER: +4 0268.300 300
Fax: +4 0268.300 329

Program:

Luni - Vineri | 09:00 - 17:00
ARE YOU READY?

GET 907 THEME NOW